Rezeki Halal

Rezeki Halal Pada Perspektif Yang Sebenar

Apa Itu Reiki ? Dan Apakah Faedahnya ?

Written By: Zahiruddin - Apr• 13•10

Salam,

Kali ini saya ingin sentuh pasal Reiki. Apa itu Reiki ? Dan Apakah Faedahnya ? Bacalah lampiran di bawah perihal apa itu Reiki ? Dan Apakah Faedahnya anda belajar Reiki.

IQBC Sdn Bhd akan mengadakan Workshop Reiki 360 pada 24hb April 2010. Anda semua di jemput untuk menyertainya dengan hanya RM360. Jumpa anda di sana. Untuk maklumat lanjut sila hubungi 017-3332349 atau017-3002349.

Terima Kasih
Zahiruddin

p/s: Jangan lupa setiap hari Rabu malam ada kelas Sexual Kungfu di IQBC Shah Alam. Maklumat lanjut di http://7chakra.com/sexual hanya RM30 sahaja.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Comments

 1. bekas pelajar says:

  Aku adalah seorang bekas pelajar REIKI ini dgn guru reiki yg berasal drpd perak tapi pindah ke selangor. Hampir 6 bulan aku mengamal ilmu reiki ini . Dan banyak perkara telah aku capai dan perolehi walaupun sekadar +- 6 bulan . Aku boleh mengubati , merasai dan beberapa perkara yang pengajar itu khabarkan aku mampu buat dan berlaku. Bagaimanapun Allah telah mengetuk mindaku dgn beberapa persoalan yg pengajar itu tidak mampu jawab. Akhirnya aku temui jawapan drpd seorg Pensyarah di USM ketika aku belajar di sana .Beliau pernah menuntut reiki ini selama hampir 7 tahun . Beliau telah membuang ilmu ini dan menasihati aku supaya membuangnya sebelum terlambat .Beliau menyatakan jawapan pada persoalan yg aku kemukakan. Ringkasnya ingin aku katakan ALAM INI TIADA KUASA , YANG BERKUASA HANYALAH ALLAH , KUASA ALAM YG DATANG HANYALAH JIN. PERLULAH DIFAHAMI BAHAWA REIKI INI DITEMUI DAN DIBERI ALLAH KPD SEORANG MAKHLUKNYA YG BERADA DIJEPUN , BELIAU SEORANG KAFIR YG INGIN BERBUAT BAKTI TAPI TIADA KEMAMPUAN KEWANGAN. ALLAH MEMBERI DAN MEMENUHI PERMINTAAN SETIAP HAMBANYA MENGIKUT KESESUAIAN DIRI MEREKA . OLEH KERANA DIA KAFIR TAK MUNGKIN ALLAH MEMBERI DIA ALQURAN PASTI YANG BERSESUAIAN DGN ORG KAFIR. DALAMILAH ALQURAN YANG LEBIH MULIA , UBAT SEGALA UBAT YANG DITURUNKAN BUAT UMAT ISLAM. SESUNGGUHNYA TIADA REIKI ISLAM ITU SATU PENIPUAN , PEMBOHONGAN OLEH SYAITAN DAN JIN UNTUK MENYESATKAN MANUSIA. SESUNGGUHNYA PENIPUAN IBLIS LAKNATULLAH DAN SEKUTUNYA KETURUNAN JIN AFRIT AKAN BERUSAHA MENIPU SECARA HALUS . AKU PERNAH BELAJAR DAN AKU PERNAH BERJUMPA SERTA AKU MENGENALI 2-3 ORANG MIR REIKI YG BERANI AKU NYATAKAN ASAS AGAMA MEREKA TERLALU CETEK . SERTA MATLAMAT MEREKA MEYEBARKAN REIKI INI HANYA UTK KEPERLUAN DUNIA MEREKA IAITU WANG.

  • abdul aziz abdullah says:

   assalamualaikum bekas pelajar… saya seorang pengamal reiki yang beragama islam. saya bukan seorang ustaz, pensyarah, atau pendakwah. memang reiki berasal dari jepun oleh kafir pengamal agama buddha. tetapi reiki dalam islam adalah tenaga dalaman atau dikenali sebagai tenaga dalam Ilahi. memang alam tiada kuasa. alam pun sujud pada Allah swt. bagi saya tak salah kita mengamalkan amalan reiki selagi kita tidak sembah tuhan yang lain dari Allah SWT. kita cuma mengambil tenaga yang di alirkan sahaja… daj dari simbol, saya pun tak mengamalkan simbol yang di ajar. saya mengantikan simbol itu kepda asmaul husna yang sememangnya menpunyai getaran yang tinggi dan tersendiri… dalam bermeditasi saya mengamalkan zikir2 syifa yang memberi ketenangan pada jiwa. maaf tuan ini hanya pendapat saya sebagai hamba Allah yang kerdil ni…

   • bekas pelajar says:

    Hati-hati syirik ada 2 jenis .. syirik nyta terang-terangan …dan syirik yang tersembunyi dan tanpa disedari.. ilmu yg berasal drpd kafir bagaimana nak di Islamkan.. kerana ilmu ini melibatkan amalan dan niat..

 2. bio enzyme says:

  bio enzyme plus…

  [...]Apa Itu Reiki ? Dan Apakah Faedahnya ? « Rezeki Halal[...]…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>